maanantai 9. kesäkuuta 2014

New York Cheesecake

Perfecto! Selailin eri sivuilta kyseistä juustokakkua ja lopulta päädyin tämän blogin versioon. Tuhtia, makeaa eli tosi riittosaakin mutta aivan jumalaisen hyvää <3 Tää toimi äitienpäiväkakkunani ja kyl vesi nousee kielelle pelkkiä kuvia selatessa, NAM!


New Yorkin mustikkajuustokakku
 
Keksipohja:
300 g digestivekeksejä
150 g voita

Juustoseos:
600 g philadelphia-juustoa
2 ½ dl maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl mustikoita


-Säädä uuni 175 asteeseen. 

-Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. 

-Painele keksimurut irtopohjavuoan (noin 24 cm halkaisija) pohjalle. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

-Vatkaa philadelphia-juusto ja maitorahka tahnamaiseksi. 

-Sekoita joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. 

-Hämmennä joukkoon munat yksi kerrallaan ja viimeiseksi kuohukerma. 

-Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa ja lisää taikinaan.

- Kaada taikina keksipohjan päälle ja ripottele päälle mustikat.

- Paista kakkua uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. (Peitä alumiinifoliolla, jos kakku näyttää aiemmin kullanruskealta.<-- itsehän en tätä noudattanut ja annoin kakun tummua vaikkakaan mielestäni se ei makuun ainakana millään tapaa vaikuttanut)

- Sammuta uuni ja anna kakun olla jälkilämmöllä noin 30 minuuttia.


Tarjoile ehdottomasti jääkaappikylmänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti